Offari hiihto vaatii varusteilta paljon

Takamaastoissa liikkuessaan on harkitsevan toiminnan lisäksi syytä varustautua asianmukaisin varustein. Näiden varusteiden käyttötaito pitää myös olla selkäytimessä, ohjekirjasen lukuun ei tosi tilanteessa ole aikaa. Pelkkä varustus ei pelasta hätätilanteessa. Oikein käytettynä peruspaketilla: lapio, sondi ja piippari pärjää pitkälle.

...turvallisuus syntyy ajatuksista, ei välineistä...

Lumi on tietysti yksi vaara tekijä. Erilaiset kurssit lumiolosuhteiden tuntemisen ja tunnistamisen kehittämiseksi ovat käytännön harjoittelun lisäksi paikallaan. Unohtaa ei sovi ensiaputaitoja ja välineitä, sillä loukkaantuneen hoitoon ei takamaastossa ole apua nopeasti saatavissa.

...offarihiihtäjän varustenippu...

Kaikilla on omat mieltymyksensä ja tarpeensa, joten minkään ehdottoman listan tekeminen on mahdotonta. Jo nämä varusteet tarkastettuina ja huollettuina mukana säästävät sinut monelta yllätykseltä.

Varusteiden hankkinnassa kannattaa luottaa laatuun vaikka se tässäkin kohtaa maksaa. Laadukkaat varusteet ovat kuitenkin pitkäikäisiä ja toimintavarmoja silloin kun niitä tarvitaan. Kerrallahan näitä ei myöskään tarvitse ostaa sillä varusteita voi myös vuokrata vaikka omien käyttö on tuttua ja toimivuudesta voi olla varma.