Elämä on vain osa Willielämää

Seuran toimintaa, siis kaikkea jäsenten touhuilua, on jo pitkään kutsuttu Willielämäksi. Mitä se Willielämä tai Willielämä-henki sitten tarkoittaa? No iloisella mielellä, välittömästi ja ilman titteleitä tapahtuvaa touhuilua kanssaihmisiä ja luontoa kunnioittaen. Telemark on perinteinen tapa liikkua suksilla. Tyylikkyyden takaa näiden perinteiden kunnioitus. Perinteisiin asuihin pukeutuneet Willieläjät kääntävät päitä missä ikinä liikkuvatkin.

...erikseen ei ruvettu "hauskaa pitämään", sillä jos sitä ei ole pitämättä niin olkoon...

Willielämään kuuluu tärkeänä osana yhteislaulut ja -leikit. Onpa savolainen trubaduuri Juuso Happonen, jopa sanoittanut meille oman laulun "Willieläjät". Tuon hyvin Willielämä -henkisen laulun ensi-ilta oli seuran 10-vuotisjuhlissa keväällä 2006. Laulu nousi nopeasti tunnuslaulumme Juice Leskisen "Norjalainen villapaita" rinnalle hittilistan kärkeen. Eino Leinon runo "Hyvä on hiihtäjän hiihdellä" sopii myös perinteikkään lajin harrastan suuhun.

...kesäisin suksia on syytä säilyttää kärjet alaspäin ettei niiden talven tullen tarvitse opetella alamäkeen...

Värikkään oheistoiminnan lisäksi Willieläjät eivät tietystikkään unohda pääasiaa eli tyylikästä ja runsasta hiihtoa. Willieläjien osaminen on valmiiksi laajaa mutta silti halu oppia uutta on jatkuva. Omien rajojen haku leimaakin Willieläjien suhtautumista harrastukseensa. Uusien välineiden ja tekniikoiden testaaminen kuuluvat myös ohjemaan. Porukan rento asenne auttaa oppimaan yhdessä.