Willielämää vuodesta '95

Wildlife Telemark Kuopio Ry:n perustamiskokoukseen osallistujat tuskin osasivat tuolloin ajatella mitä olivat aloittamassa. Noista päivistä on kuitenkin jo kulunut 10 vuotta. Vuosipäivien lähestyessä alkoi juhlien suunnittelu ja järjestely. Ajankohdaksi muotoutui hyvin helposti perinteisen Wildlife GOES Tahkon aika eli tammi-helmikuun vaihde. Juhlatoimikunta aloitti työnsä tärkeinpänä tehtävänä rakentaa arvokas ja ikimuistettava juhla.

...luovatyö virittää juhlaviikonloppuun, ja lumi liikkuu...

Perinteisesti Goes Tahko -viikonloppu on aloitettu perjantai-iltana Pehkubaarin kattoterassin tyhjentämisellä lumesta, ja niin tälläkin kertaa. Lunta oli muutaman vähälumisemman vuoden jälkeen riittävästi, jotta saimme hyvät saunahiet hankittua. Työkaluja oli tavallisesta poiketen riittävästi eteenkin kun monen jäsenen vasta hankittujen lumiturvallisuussettien "rikkalapiot" joutuivat testiin. Välillä laskettiin Pehkun lumirännissä pyllymäkeä ja nautittiin Liinamaan Joken tarjoamia virvokkeita. Tunnelma ja meininki oli tuttua Willielämää. Katto saatiinkin ripeästi tanssikuntoon ja siinä sitä ihailtiin kättemme jälkeä ihan porukalla. Kunnes oli aika siirtyä nauttimaan soppaa ja saunomaan, naiset ensin kuten asiaan kuuluu.

...perinneasu on lämmin hiihtovaate...

Lauantai päivän sarastaessa näytti pakkasmittarit lukemia, joiden edessä joku olisi saattanut jo antautua. Willieläjät sonnustautuivat kuitenkin perinneasuihin suunnatakseen rinteille ja juhlien odotus sekä niihin panostus alkoi näkyä. Uusia hienosti viimeisteltyjä ja tyylille uskollisia perinneasuja kaivettiin innolla laukuista. Kaikki halusivat päästä näyttämään telemarkin tyylikkyyttä ja perinteitä.

...äijäköörin mylvintä täytti Pehkun...

Päivälle suunniteltu ohjelma jätettiin suosiolla odottamaan aikaa parempaa ja päätettiin keskittyä perinneasujen huolelliseen tuulettamiseen, siis laskemaan. Pakkasta oli lähemmäs -30ºC mutta tulipahan todettua miten hyviä entisaikojen sarka ja villa ovat ulkoiluvaatteissa. Hameen helmat hulmusivat kun tyylikkäät naisemme sujuttelivat rinteillä tyylikkäiden miesten ihaillessa. Siinä riitti muutamalla rinteeseen eksyneellä kuoripukuisella hiihtäjälläkin ihmettelemistä. Päivän hiihdot olivatkin hyvä tapa keskittyä illan ja koko viikonlopun "piätapahtummaan" eli Iltajuhlaan.

...naiset oli taas myytyjä telemarkkajien edessä...

10-vuotisjuhlien odotetuin tilaisuus pidettiin huipulla. Pehkubaariin kokoontui iloinen Willieläjien joukko ja puheensorina täyttikin paikan hetkessä. Paljon oli tarinaa, kun vanhoja aktiivijäseniä oli saapunut osallistumaan juhlallisuuksiin ja kuulumisia vaihdettiin. Alkuun maisteltiin juomia uusista nimikoiduista "Willielämää vuodesta '95" -kuksista. Illan oli täynnä tarinoita, laulua, naurua yhdessä oloa ja hyvää ruokaa. Siis Willielämä henkeä parhaimmillaan. Trubatuuri Happosen Juuso oli saapunut meitä viihdyttämään ja laulattamaan. Pehkubaarin väki oli kattanut meille notkuvat pöydät herkkuja. Kaikki oli siis valmiina juhlia varten.

..."painettu" Mononmittan juhlapainos kiinnosti...

Iltajuhlassa viihtyivät varmasti kaikki. Iloiset ilmeet ja nauru täyttivät Pehkun koko illan ajaksi. Illan ohjelma oli täynnä mukavia tarinoita seuran alkuvuosilta. Kerrottiin mm. kuinka jäsentiedote Mononmitta syntyi todellisella "leikkaa-liimaa" tekniikalla. Esillä olikin juhlapainos ensimmäisestä numerosta.

...hauskoo ei varmasti tarvinna erikseen pittee...

Seuran nimen Wildlife Telemark synnystä kuultiin myös tarinoita. Tietämättömille kerrottakoon, että nimen taustalla on Primuksen Wildlife -niminen keitin. Alueen Primuksen edustaja oli luvannut kisalaskijoille "sponssiksi" upeat punaiset Wildlife -tekstillä kirjaillut lippikset. Näin saivat laskijat sponssorin ja seura nimen. Hienoja valintoja molemmat.

...Juuso on täynnä Willielämä henkeä...

Happosen Juuso viritti meitä lisää "lupsakoilla" jutuilla ja lauluilla. Juuso oli uudelleen sanoittanut vanhan laulunsa ja siitä syntyi "Willieläjät". Laulu jota hoilattiin syystäkin ylpeinä. Muutkin tutut laulut "Jänöjussin mäenlaskusta" ja Juicen "Norjalaisesta villapaidasta" kuultiin yhteisesityksinä. Tähän ei ole muuta lisättävää kuin naisten "Aikuinen nainen" ja miesten "Dirlandaa", jotka nekin kuultiin illan mittaan.

...telemark on vartalon ylivertaista hallintaa...

Välillä muisteltiin taas menneitä muistamalla ansioituneita Willieläjiä. Siinä kävivät niin Hartikaiset kuin Jokekin pokkaamassa ja paistattelemassa suosiossa. Mäkelän Erkkokin kuuluu tuohon ansioituneiden joukkoon, jo pelkästään laulutaitojensa ansiosta "Sweet home, sweet carriot...". Pehkubaari sai meiltä erikoispalkinnon kiitokseksi vuosien yhteistyöstä. Yksi Pehkun pöydistä on nyt virallisesti Willieläjien pöytä "telekkuu ja myllykkyy sallittu".

...arvokkaan "päänahan" luovutus Pehkun emännälle...

Muisteluihin osallistuivat niin alusta saakkaa mukana olleita kuin tuoreitakin jäseniä. Kaikilla sama sanoma "Willielämä on iloista yhdessä oloa". Tuoreimmat jäsenet kertoivat aluksi ihmetelleet "rempseää" ja välitöntä tunnelmaa "Aivan kuin olisin aina kuulunut tähän porukkaan". Konkarit olivat mielissään perinteiden jatkumisesta uusien ihmisten mukana.

...juhla huipentui yön tummuessa...

Kun ilta alkoi olla Pehkubaarin osalta päätöksessään puettiin kuumassa tunnelmassa riisutut perinneasut takaisin ja alkoi huipennukseen valmistautuminen. Jo päivällä treenattuun soihtulaskuun osallistui kaikki suksille kykenevät. Osa suunnisti Pehkun kabiinilla ikuistamaan tapahtumaa kameroineen Syvärin jäältä. Soihdu sytytettiin ja alkoi siirtyminen Tahkon Vauhti-rinteeseen, josta tuo huima lasku oli tarkoitus suorittaa. Kirkas pakkasyön taivas kattonamme alkoi Willieläjien muodostama soihtukulkue laskeutua alas rinnettä. Ennen jäälle laskua muodostettiin vielä soihtuista suuri "W" ja tunnelma oli huipussaan.

...Willieläjät ei kuole milloinkaan...

Kokonaisuudessaan Wildlife - Willielämää vuodesta '95 -juhlat onnistuivat hienosti. Elämyksiä, kokemuksia ja muistikuvia syntyi taas kaikille. Se on juuri sitä Willielämää. Osallistujat muistavat tapahtuman varmasti pitkään. Wildlife -kuksat tuntuvat ainakin olevat mukana tapahtumasta toiseen. Onneksi olkoon Willieläjät nähdään 20-vuotisjuhlissa...

Paluu

Tarinat ja kokemukset muuttuvat legendoiksi vain kerrottuina...

Tarinoita on monia ja kokemuksia sitäkin enemmän. Miksipä et jakaisi omia muistojasi? Kirjoita tarinasi ja lähetä sähköpostilla info(miu)wildlifetelemark.fi niin tallennetaan ne.